Arsenal slog Sheffield United 6-0, og titelræset i Premier League intensiveres

Posted on

Arsenal har genoplivet deres håb i Premier League-titelræset efter en 6-0-sejr over bundholdet Sheffield United på Bramall Lane i 27. runde af mesterskabet, hvilket igen mindsker afstanden mellem dem og lederne Liverpool og Manchester City.

De forsvarende mestre Manchester City og førerholdet Liverpool vandt i sidste weekend og satte Arsenal under pres. Men mændene i de grønne fodboldtrøjer fik hurtigt fjernet enhver bekymring om deres titelchancer med en perfekt præstation. Arsenal satte ny rekord for flest scorede mål af et enkelt hold i første halvleg af en kamp, førte 4-0 efter 25 minutter og knuste ethvert håb hos Sheffield United.

Odego scorede først for Arsenal, efterfulgt af en oval fra Bogle og mål fra Martinelli og Havertz for at give Arsenal en fire-måls fordel før pausen. I det 39. minut sendte Saka, iført Arsenals trøje nr. 7, en omvendt trekantet aflevering ind i feltet, som blev fulgt op af Rices skud, hvilket gjorde det til 5-0 for The Gunners! Ved pausen førte The Gunners med forfærdelige 5-0 og tangerede dermed rekorden for flest mål scoret af et enkelt hold i første halvleg i Premier Leagues historie.

Selvom Sheffield United kom bedre med i anden halvleg, kunne de stadig ikke ryste Arsenals sejrsmomentum. I det 58. minut slog Jorginho en lang aflevering nær midtercirklen, hvor Havertz, i trøje nummer 29, trådte frem og dræbte højre side af feltet, før han returnerede afleveringen, som blev fulgt op af et lavt skud fra Ben White til stillingen 6-0!

Sejren betød, at afstanden mellem Arsenal og Liverpool blev reduceret til 2 point. I næste weekend spiller Liverpool en vigtig kamp mod Manchester City, mens Arsenal tager imod Brentford. En sejr vil give dem en chance for at komme øverst i tabellen, før Liverpool og City mødes.

For Sheffield United vil dette nederlag helt sikkert føje spot til skade. De er stadig dybt nede i nedrykningszonen, 11 point fra sikkerhed. Kampen var den første af syv ligakampe for Arsenal, som har scoret 31 mål i deres sidste syv kampe og har vundet syv kampe i træk. Sejren satte også en række rekorder, herunder fire sejre i træk på udebane og at blive det første hold i den engelske ligas historie, der vinder tre udekampe i træk med mere end fem mål.

Arsenals moral er høj i øjeblikket, og deres målforskel kan spille en nøglerolle i titelræset. Efterhånden som marts nærmer sig, bliver kampen om Premier League-titlen endnu mere intens. Den mest ventede kamp bliver den næste runde mellem Liverpool og Manchester City. Uanset hvilket hold der vinder eller taber, hvis Arsenal slår Brentford i næste runde, vil Arsenal være nummer to i Premier League og have en chance for at tage trofæet med hjem.